Той е притежание на корейка от Сонджу

Netflix ще редактира телефонен номер, който се появява в хитовата му поредица Squid Game, след като жена сигнализира, че била засипана от обаждания на мобилния си телефон. Кървавата южнокорейска драма проследява историята на състезатели, които трябва да се обадят на посочен телефонен номер, за да се включат в детски игри на живот и смърт. Наградата е 30 милиона паунда. 

Въпросният номер съвпадал с този на корейката, потърпевша от огромния интерес към сериала. Бизнесдамамата от Сонджу разказа пред местните медии, че е получавала хиляди съобщения и обаждания, което сериозно пречело на нормалния й живот. 

ОБИРЪТ ПРИКЛЮЧВА: Обявиха датата за последния сезон на La Casa de Papel (ТРЕЙЛЪР)

"Това е номер, който използвам повече от десет години, така че съм доста изненадана. Има над 4000 номера, които трябваше да изтрия от телефона си. Отначало не разбирах какво се случва, но моят приятел ми обясни", казва корейката пред Money Today.
 
От Netflix предложили да обезщетят жената с 4 хиляди долара заради причиненото неудобство. „Заедно с продуцентската компания работим за разрешаване на този въпрос, включително премонтиране на сцените, в които се вижда телефонният номер“, заявиха от Netflix.

 Squid Game е на път да се превърне в най-гледания сериал в историята на Netflix.

Излъчването му започна на 17 септември. Само за 10 дни сериалът става номер едно в 90 държави.