Преди 20 години Антоанета Цочева заминала на Острова като чистачка

Какво е да пристигнеш в Англия само с 500 паунда и за 20 г. да изградиш бизнес за милиони, който да дава препитание на още 250 сънародници?

Това е историята на една българка, която започнала на чисто. Като чистачка. Антоанета Цочева е на 47 от Карлово. Преди 21 години пристига на Острова с 500 паунда в джоба, взети назаем от директора на месокомбината в Карлово, където до този момент е работила като технолог. Започва на чисто. Като чисти къщи, за да има по-добър живот дъщеря й. Скоро започва и втора работа. Често й се налага да се труди по 18-20 часа дневно.

А след това прави своя почистваща компания. Първоначално там работят 20 души, а в момента са 250. Имало е и периоди с над 300 служители, но пандемията си казва думата и губят част от своите клиенти.

Преди месеци един от най-тиражните британски вестници „Сън” оцени бизнеса на Антоанета Цочева за над милион паунда, представяйки издадената от нея книга „Не само чистачка”.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Полина Трифонова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.