В личен план двамата гледат в една посока

Подкрепата на любимия човек е безценна и дава крила. В това вярват биатлонистите Владимир Илиев и Милена Тодорова, които освен съотборници, са и двойка в живота. В интервю за NOVA, те разкриха част от своята зимна приказка.

Милена и Владимир са категорични, че любовта помежду им прави тежкия живот на професионалния спортист много по-поносим.

"Много по-лесно се случват нещата сега, когато тя е в отбора, няма нужда да се прибираме толкова често, защото най-важният човек е до теб. Аз съм човек, който не обича да показва емоциите си, но тя ме познава и мисля, че е идеалния човек за мен", казва той.

Милена е благодарна за съветите, които Владимир й дава преди важните стартове.

"Всеки, който е минал през този път знае, че в нашия спорт спокойствието е най-важното. Физически, когато си добре подготвен и си спокоен, нещата ще се случат. Този съвет получавам най-често и от него. - да бъда спокойна и уверена в себе си", признава тя.

Осигурени са допълнителни финансови средства за зимните ни олимпийци

В спортния си път двамата се намират на различни етапи. 23-годишната Милена е амбицирана за постоянно присъствие в световния биатлон при жените през следващите сезони, а Владимир мечтае олимпийските игри в Пекин да бъдат върха в кариерата му.

"Страхът идва от това, че в годините си правил нещо, което обичаш и в един момент това трябва да приключи. Олимпийските игри ще покажат дали времето е дошло, аз смятам, че все още не е", споделя Владимир.

Постиженията и медалите на златното поколение български биатлонистки вдъхновяват Тодоров да мечтае смело.

В личен план двамата гледат в една посока. ''Да си постигнем целите, които заедно сме си задали, защото вървим по един път. А за живота като всяка една двойка да създадем семейство и да се обичаме", откровен е биатлонистът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.