Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри е 400 евро

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя, цитирани от БГНЕС. Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри е 400 евро. Толкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Момиче опита да се яви на шофьорски изпит с фалшив COVID тест

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

ЖИВОТ С ДЪЛЪГ COVID: Франция вече лекува последствията от заболяването

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Ще анулира ли Гърция българските зелени сертификати

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС