„Има ясен разлом между Радев и Герджиков. Трябва да сме наясно в каква посока пращаме държавата", каза още той

„Работим за това Румен Радев и Илияна Йотова да победят на предстоящите избори. Социалистите масово ги подкрепиха на първи тур. Не са разколебани, ще го направят и на втори тур”. Това заяви Кристиан Вигенин в студиото на „Здравей, България”.

Нинова: Подавам оставка, резултатът ни е катастрофален

Според него има разлом между кандидатурите на Радев и Герджиков. „Трябва да сме наясно в каква посока пращаме държавата. Единият олицетворява промяната и окончателното скъсване с модела ГЕРБ. През Герджиков ГЕРБ има шанс за реванш и връщане в управлението. Когато трябва да избираш между тези две неща, мисля, че изборът е ясен и тук партийните емоции трябва да отидат на заден план”, категоричен бе Вигенин.

ИК на Радев: Не искаме ничии оставки, не се месим във вътрешнопартийни въпроси

„Вярно е, че с появата на новата партия шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат на изборите намаляха. Това се видя с всички партии, с които се борехме за промяната в предишното Народно събрание и очевидно не успяхме”, каза още той.

По думите му, благодарение на победата на „Продължаваме Промяната”, сега има шанс за „стабилно мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва”.

„В това Народно събрание има само една лява партия. Това е БСП и от тази гледна точка имаме възможността, ако подходим умно, да прокараме и нашите идеи и принципи, както и да разширяваме влиянието си”, коментира Вигенин.

„Продължаваме Промяната” изтегли голяма част от гласовете не толкова от БСП, но и от БСП. Това не е проблем на ПП. Те намериха начин да убедят хората, че са тези, които могат да победят ГЕРБ и да донесат истинската промяна. Трябва да отчетем този факт и да се вгледаме малко повече в него, защо ние не успяхме в тази ситуация”, посочи той.

„Трябва да си направим сериозни анализи, защото тенденцията е негативна. Ако не вземем сериозни мерки, следващият път пак ще се чудим защо и кой ни е взел гласовете", добави Кристиан Вигенин.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.