Коментар на директора на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Бойко Рановски

„За да се движи автобусът на територията на България и Турция, шофьорът е представил някакви документи. При влизане в страната граничните власти проверяват всички документи на превозните средства и водачите. Лицензът е сред тях, така че документ е бил представен. Дали той е бил истински, дали е бил за това превозно средството, това ще се изяснява”. Това коментира директорът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Бойко Рановски в студиото на „Здравей, България”.

Свидетелски разказ за трагедията на „Струма” (ВИДЕО)

 

 

„Фирмата превозвач получава лиценз за извършване на съответния превоз. Според броя на автомобилите, с които разполага, фирмата ги вписва и получава такъв брой копия на лиценза. При придвижване във всеки автомобил трябва да има такова копие. В този автобус може би е имало копие, което не е бил за него и този автобус не е бил вписан в регистъра в Севера Македония, но това не може да се провери на пътя, а единствено със запитване до съответните власти в Северна Македония”, категоричен бе той. „На влизане в Турция също е бил показан този документ”, каза още  Рановски.

„Случаят ще бъде изяснен от компетентните власти”, добави той.

ТРАГЕДИЯТА НА "СТРУМА": Хронологията, версиите и скръбта на два народа (ОБЗОР)

По думите му времето от влизането на автобуса в България до мястото на инцидента е около 5 часа. „Това за изминаване на 300-320 км е нормално. Трябва да се изясни кои са местата и точните часове, в които е спирал и почивал, за да стане ясно дали се е придвижвал със допустимата скорост за България”, посочи директорът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация".

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.