Ръководството на Българската федерация по ски се надява на десет квоти

Натрупаният опит ще бъде ключов за добро класиране на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022-а. Такова мнение изрази най-добрият ни сноубордист Радослав Янков, за когото това ще бъде трето участие на най-големия спортен форум. През месец май той претърпя операция на кръста, като признава, че се нуждае от още време, за да бъде в оптимална форма.

Носителят на големия кристален глобус в паралените дисциплини от 2016-а ще вземе участие във всички стартове от Световната купа, а първите състезания са на 11 и 12 декември в Баное, Русия.

"Цели си поставям, но нямам очаквания. Не мога да кажа за класирания. Надявам се да съм сред топ състезателите, попадане сред топ 16, с добро каране, без грешки, да продължавам напред", казва Янков.

Олимпийският огън пристигна в Китай за Зимната олимпиада (ВИДЕО+СНИМКИ)
   
Представителят ни в алпийските ски Алберт Попов пък е взел решение да се фокусира основно върху слалома.

"Още от първите стартов в слалома, да ми даде хъса за победа и да отида с още по-хубаво мислене на ЗОИ", споделя той.

Ръководството на Българската федерация по ски се надява на десет квоти за зимните Олимпийски игри в Пекин, като до момента има потвърдени 6 - три в алпийските ски и по една в сноуборда, ски-скока и ски-бягането.
 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.