Подписването на коалиционното споразумение е на финала

"Подписването на коалиционното споразумение е на финала. То ще бъде одобрено от отделните партии и след това ще се обсъждат хората, които могат да изпълнят тези политики. Това ще стане в следващите дни или най-късно другата седмица", каза Явор Божанков от БСП в ефира на „Твоят ден“.

Той подчерта, че социалистите настояват редовният кабинет да се формира възможно най-скоро.

Божанков очерта и някои от приоритетите на БСП - диференцирани ставки на ДДС с помощ за бита и за семействата, които изпитват затруднения в кризата.

"Кризата се насложи заедно с други кризи - здравна, икономическа, политическа, енергийна, при които нямаше редовно правителство, което да ги решава", добави той.

Според него ГЕРБ се опитват да губят ценно парламентарно време, и то за сметка на важните теми - овладяване на ценовата криза, промени, които да осигурят помощи за домакинствата и бизнеса заради цената на електроенергията.

"ГЕРБ експлоатират частно-правен казус, за да атакуват своите опоненти. Те успяха да убият парламентарно време по въпрос, в който са много добри - те бяха тези които години наред потъпкваха свободата на словото и свободата като цяло", категоричен е Божанков

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.