16 отбора участват в срещите и победителите се класират за следващата фаза

Днес бе изтеглен първият в историята жребий за плейофи преди осминафиналите в Лига Европа, информира Gong.  Във въпросните пресявки взимат участие 16 отбора, а победителите от двойките ще се класират за осминафиналите на втория по сила европейски клубен турнир. В тези сблъсъци преди осминафиналите непоставени бяха завършилите на трето място в групите си в Шампионската лига, а като поставени влязоха вторите от групите в Лига Европа.

Жребият отреди суперсблъсък още на тази фаза от турнира, противопоставяйки Барселона и третият в Серия А - Наполи. Севиля пък ще се изправи срещу хърватския Динамо Загреб. Аталанта ще срещне гръцкия Олимпиакос. Завършилият трети в група с Ман Сити и ПСЖ тим на РБ Лайпциг ще се изправи в изключително равностоен двубой срещу Реал Сосиедад. Руският шампион Зенит посреща в Петербург летящият високо в Ла Лига Бетис. 

Борусия Дортмунд с Ерлинг Халанд в състава си ще срещне съпротивата на шампиона на Шотландия - Рейнджърс. Сензацията в Шампионска лига - Шериф Тираспол приема Брага. Португалците завършиха втори в група с първенеца на България Лудогорец, сръбския Цървена звезда и датския Мидтиланд. Порто ще играят с римския Лацио.

Плейофите преди 1/8 финалите в Лига Европа:

Севиля - Динамо Загреб

Аталанта - Олимпиакос

РБ Лайпциг - Реал Сосиедад

Барселона - Наполи

Зенит - Бетис

Борусия Дортмунд - Рейнджърс

Шериф Тираспол - Брага

Порто - Лацио

Жребият за осминафиналите в Лига Европа ще бъде изтеглен на 25 февруари, а мачовете от тази фаза ще се състоят на 10 и 17 март.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.