От Движението отбелязаха 37 години от протестите в Родопите срещу смяната на имената на мюсюлманите

37 години от протестите в Родопите срещу смяната на имената на мюсюлманите. Традиционно на Тюркян чешма край Могиляне беше почетена паметта на загиналите. Там беше и ръководството на ДПС.

Традиционно стотици поднесоха венци и цветя в памет на жертвите на възродителния процес на Тюркян чешма. Именно бебето Тюркян се е превърнало в символ на борбата за свобода, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той заяви, че Движението ще се бори срещу репресиите в страната пред Европейския съд по правата на човека.

„Имаше три пъти избори за Народно събрание тази година и три пъти репресии. На първите - от страна на ГЕРБ, чрез държавната машина. На следващите – от Рашков, чрез милиционерщината. И трите пъти ДПС има константни изборни резултати – 10%. Ние сме длъжни да извървим целия законодателен път до Страсбург, до Европейския съд по правата на човека”, заяви Мустафа Карадайъ.

 

 

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.