Обвинения се размениха между „Булгаргаз” и Българската газова асоциация

Спор за природния газ от Азербайджан. От „Булгаргаз” обвиниха Българската газова асоциация, че публично е оповестила клауза от договора за пренос на синьо гориво. От асоциацията контрираха, че данните са публични. Става въпрос за информацията, че страната ни получава 350 млн. кубически метра, след като договорът е за 1 млрд. За да се случва това обаче, трябва да бъде завършен интерконектора с Гърция.

„Това е абсолютно недопустимо, тъй като договорът съдържа клаузи за конфиденциалност. Започват да интерпретират различни клаузи от договора, започнаха да създават внушения в обществото”, заяви Николай Павлов, изпълнителен директор на „Булгаргаз”.

Интерконекторът Гърция-България е обща цел и за двете страни

„Изпълнителният директор на „Булгаргаз” ползва наше писмо до президента, до премиера, до министъра на енергетика, до КЕВР, до БЕХ. Той обвинява, че има теч на данни от нас към тези инстанции. Това е нелепо”, каза Пламен Павлов от Българската газова асоциация.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.