В района на инцидента има камери, чийто записи са иззети от полицията

Млад мъж е в болница с опасност за живота, след масов бой в Елин Пелин. Основната причина за инцидента е момиче, разказват близки на пострадалия. По случая вече е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Кристиян  Петър започват да спорят при срещата си, след което кавгата ескалира и се стига до бой. В същото време приятели на Петър се опитват да му помогнат и също скачат на бой на Кристиян. Той е хоспитализиран с множество наранявания, включително черепно-мозъчна травма.

Масов бой в Дупница, има ранен полицай

“Брат ми е жестоко пребит от няколко младежи. Първо са били 5- 6….. после още двама. Намесил се е очевидец, който разказва, че брат ми е бил по корем на земята... и те са продължили да го бият”, разказва Десислава Ангелова, сестра на пострадалия младеж.  

Причината за побоя, разказва сестрата на Кристиян, е стара вражда. Заради момиче, което твърдяло, че от години е тормозено от Петър.

След побоя Кристиян е закаран с линейка в столичната болница УМБАЛ„Св. Анна” с черепно мозъчна травма, счупен нос и скула.

Към момента той е с опасност за живота, заявиха за NOVA от лечебното заведение.

 “На 15 години получи инсулт. Oт 7-годишен е с тромбофлибия. Неговото заболяване на позволява операция на носа и скулата. Няма данни да е удрян с нещо друго освен юмруци, шутове и тн.”, допълва сестрата на пострадалия.  

Веднага след боя, от МВР са задържали двама души. Единият от тях – Петър. Днес вече той е на свобода, без повдигнато обвинение. NOVA опита да се свърже с него. Но без успех.

Успяхме обаче да се свържем с родителите на Петър, както и на част от другите момчета участвали в боя. Те отказаха коментар.  С мотив, че има институции, които да разследват. 

В района има камери а записите от тях вече са иззети от разследващите.

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.