По случая работят Областната дирекция на МВР–Смолян и Окръжната прокуратура

Арести след разследване за фалшиви сертификати в един от големите зимни курорти. По случая работи Областната дирекция на МВР–Смолян и Окръжната прокуратура.

NOVA тръгна по следите на зрителски сигнал, затова че хора са си намерили работа в Пампорово с фалшиви сертификати. Каква е цената - разказва Тина Ивайлова.

Арестуваха търговец на фалшиви зелени сертификати

Получаваме сигнал, че в Пампорово масово се издават фалшиви COVID сертификати на работещи в курорта. Връзката е Атанас Марчев, на 48 години от Хасково. Представя се за лекар и парамедик от лаборатория. С него се срещат наши подставени лица. Обясняват, че търсят работа в курорта, но нямат задължителният сертификат за COVID-19. Плащат 600 лева за два сертификата.

Арестуваха жена, печатала фалшиви медицински документи в дома си

На подставеното ни лице взимат кръв, но после се оказва, че процедурата е проформа. Денят е събота, а резултатът трябва да е готов след два дни. Само че за наша изненада идва експресно - само след час. Взимаме сертификатите и правим проверка като сканираме кода. Сертификатите са качени в сайта his.bg.

В 10.00 ч. на следващия ден, след уговорена среща за направа на нови сертификати, последва арест на Атанас Марчев от полицаите в Смолян и Чепеларе. Заподозреният беше заловен с белязани пари.

Собственикът на лабораторията вече беше разпитан от полицията в Пампорово. Пред камерата ни той заяви, че не е знаел, че негов служител прави фалшиви сертификати. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Гледайте цялото разследване утре в ефира на „Здравей, България”.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.