Пострадалият е с тежки травми

Опасен инцидент в центъра на Пловдив. Мъж едва не загина с тротинетка след като тротоара под краката му буквално се отвори и пропадна в огромна дупка. Пострадалият е със сериозни наранявания и е настанен в болница. Местната власт разпореди спешна проверка. Инцидентът е станал към 6 сутринта на метри от Второ полицейско управление. Мъжът се е движел с тротинетката по тротоара, когато изведнъж е потънал в дупката. Не е ясно колко време е стоял на земята и под дъжда. Случайно го намират Здравка и съпругът й.

„Ние минавахме с колата и в последния момент го забелязах, че има паднал мъж на тотоара. Почнах да тичам към него. Той през това време искаше да стане, но не можеше да стане, защото му се виеше свят. И само ме молеше да го извадя от дупката и да му помогна да стане, защото няма сили да стане. Трепереше целият. Беше целият мокър, капеше му вода от панталоните, течеше. Лицето му беше обезобразено”, разказва очевидецът Здравка Николова.

„Аз даже и сега плача, макар че съм на 68-години, но това дето му го видях в лицето, тия рани няма да ги забраня никога”, твърди съпругът й.

Дупка погълна камион в Белград (СНИМКИ)

Веднага викат линейка и изваждат мъжа от дупката. Пострадалият е откаран в Университетската болница с комоцио, лицево-челюстна травма и счупване на ръката. „Ще му се прави операция на носа, защото имало много малки костици, които трябвало да се отстранят”, посочва Здравка.

Дупката, дълбока около половин метър е запълнена веднага след инцидента по разпореждане на общината. С ужас няколко часа по-късно през същия участък с тротинетката си за работа преминава Миглена Станева.”Тук постоянно имаме аварии. Това е може би за тази година четвърто или пето разкопаване. Да не говорим, че няколко дена след ремонта тук тази дупка не е обезопасена. Минават хора, майки с колички. Те и самите плочки по целия тротоар не са наредени правилно”, споделя тя.

Причината за пропадането на плочките е подземна авария, твърди общината. „В случая  говорим за подземен процес като може би от проливните дъждове голяма част от подземната маса, от подложката, от пясъка липсваха вчера. Като в подходящи метеорологични условия ще разкопаем да видим реално къде отива цялата тази земна маса, явно има някакъв тип подземна авария”, заяви Георги Стаменов – кмет на район “Централен“- Пловдив.

Близките на пострадалия мъж заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.