Мъж заплашил лекари с убийство

Втори случай на насилие срещу медик в Русе в рамките на няколко дни. В неделя, в Университетска болница „Медика“, двама мъже и една жена нахлули в COVID отделението. Един от мъжете нападнал и душил охранителя и заплашвал с убийство медиците, които се грижели за негов близък, настанен там.

Защо се стигна до насилие над лекар в Русенско

"Сега екипът работи под стрес, Представяте ли си какво е да нахълтат външни лица и да отправят заплахи за убийство?", коментира пред NOVA Алисе Муртезова, административен директор на лечебното заведение.

Докато агресивният мъж крещял срещу медицинските сестри, д-р Станислав Павлов успял да извика помощ, но до идването на полицията нападателят избягал. Днес е бил задържан. А от болницата са взели допълнителни мерки за засилване на охраната. Сезирали са и Прокуратурата.

От ръководството обясниха, че са изчаквали с изнасянето на информация за нападението, за да не възпрепятстват разследването, както и залавянето на извършителя. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.