На този фон властите облекчават мерките

Франция регистрира почти половин милион новозaразени с COVID за денонощие. Това е най-високият резултат от началото на пандемията. По неофициални данни новозаразените са между половин и един милион души.

Сериозно недоволство буди облекчаването на мерките на фона на увеличаващата се заболеваемост.  Днес здравната комисия се събира, за да обсъди ново отхлабване на ограниченията.

Франция регистрира 464 769 нови случая на заразени с COVID за денонощие

Много учители протестираха срещу това, но училищата остават отворени. Синдикати днес излизат на нова демонстрация срещу облекчаването, а властите обещаха повече маски и тестване. В страната ваксинираните не се изолират при контакт със заразен. Според експерти пикът на Омикрон вълната отминава. На хоризонта се появява сезонният грип и се очаква и той да затрудни здравната ситуация. До дни в сила влиза и ваксинационният сертификат. Той ще се използва за редица мероприятия, както и за обществения транспорт.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.