Творенията на ливанеца са изпълнени с блясък - обшити с камъчета и пайети рокли, обемни ръкави и 3D акценти

В рамките на Седмицата на висшата мода в Париж своята колекция представи ливанският дизайнер Ели Сааб. Линията му е вдъхновена от многообразието на цветовете.

Ели Сааб е сред най-популярните ливански дизайнери. След две години отсъствие от модния подиум в Париж той се завърна на Седмицата на висшата мода със своята колекция пролет/лято 2022.

Моделиерът показа ярки тоалети, вдъхновени от цветовете на средиземноморието. Творецът впечатли с приказни бални рокли от тюл и ефектни пелерини покрити с едри цветя, които контрастираха с блестящите сини рокли, обсипани с бродерия.

СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: "Диор" представи колекция с индийски бродерии (ВИДЕО)

„Характерно за стила на модната ни къща е бродираното. Фините апликации по роклите винаги са очаровали любителите на изящните изкуства. Показахме много нови и различни бродерии.Това е един от редките случаи, в които използвам толкова наситени цветове в колекцията си.Исках всичко да е като в сънищата - с различни тоналности на розово, зелено и синьо. Тази линия символизира завръщането към живота – красив и искрящ", обясни Ели Сааб.

Творенията на ливанеца са изпълнени с блясък - обшити с камъчета и пайети рокли, обемни ръкави и 3D акценти, което превръща Ели Сааб в един от най-предпочитаните дизайнери за червения килим. Ето защо той се надява да види тоалетите си на предстоящите церемонии по раздаване на престижни награди.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК