Срещите се състояха по време на Мюнхенската конференция по сигурността

Министър-председателят Кирил Петков разговаря с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън в рамките на втория ден от Мюнхенската конференция по сигурността. Двамата лидери обсъдиха двустранните отношения и значимостта на създаването на възможности за добро образование и за задържане на младите хора в двете страни, тъй като те са бъдещето им.

По-рано през деня в Мюнхен българският премиер проведе двустранни срещи с президента на Молдова Мая Санду, с държавния глава на Украйна Володимир Зеленски и с премиера на Грузия Иракли Гарибашвили.

Борисов с критика към премиера Кирил Петков

Премиерът Петков и президентът Санду очертаха общи цели в борбата срещу корупцията и в спазването на върховенство на правото, както и в сферата на енергийната сигурност. Министър-председателят акцентира върху многобройната българска общност в Молдова, която също е от изключително значение за отличните отношения между народите на двете страни. В тази връзка двамата лидери изразиха подкрепа за българското малцинство. Българският премиер получи покана от молдовския президент да посети град Тараклия, населяван от българската общност.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК