По думите на генерала се очаква осъждане на руските действия от останалите държави

Очаква се военната операция в Украйна да е широкомащабна. Такова мнение изрази в ефира на „Здравей, България"  експертът по сигурност ген. Съби Събев.

По думите му това е една безразсъдна агресия срещу Украйна. „Имаше много предупреждения. Възможно е агресията да се ограничи до изтласкване на украинските войски до административните граници на двете области, от времето, когато бяха в състава на Украйна”, обясни Събев.

ИЗВЪНРЕДНО: Путин обяви военна операция в Донбас (ВИДЕО)

По думите му е възможно откъсване на Украйна от Азовско море и то да стане руско.

„Считам, че НАТО днес ще вземе съответните решения и че Турция ще подкрепи Украйна. Възможна е доставка на нови оръжия и доброволци, които да участват във войната”, каза още генералът. И допълни, че за страната ни има риск, ако се развият по-мащабни операции и в Черно море.

„Очаквам остра международна реакция и осъждане на Русия. Тя ще бъде обявена като страна агресор в 21 век. Очаквам тежки последствия и за самата руска държава”, каза генералът.

По думите му Русия провежда широмащабна операция в Украйна от три посоки – север, изток и юг. Бомбардирани са както военни, така и граждански летища, уточни Съби Събев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Взривове разтърсват редица украински градове (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.