Френският президент е провел телефонен разговор с Владимир Путин

Руският лидер Владимир Путин е провел "откровен" телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон тази вечер, съобщиха от Кремъл, след като Москва изпрати войски, за да нахлуе в прозападната си съседка Украйна.

Лидерите са имали "сериозен и откровен обмен на мнения" за Украйна и Путин е дал "изчерпателно обяснение за причините и обстоятелствата, които стоят зад решението за провеждане на специална военна операция" там, се казва в изявлението.

Макрон се обадил на Путин, за да "поиска незабавно спиране" на настъплението на Москва в Украйна, съобщиха от Елисейския дворец тази вечер.

"След като разговаря с украинския президент и в координация с него, президентът (Макрон) се обади на Путин, за да поиска незабавното спиране на руските военни операции, като отбеляза, че Русия рискува да бъде подложена на мащабни санкции", заявиха от Елисейския дворец, докато Макрон участваше в срещата на върха на ЕС в Брюксел. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.