Това реши Съветът на външните министри на страните от ЕС

Приключи Съвета на външните министри на ЕС.  Всички единодушно се договориха за замразяване на авоарите на Владимир Путин и руския външен министър  Сергей Лавров.

Това означава, че на базираните в ЕС банки ще бъде забранено да им предоставят средства. За да останат обаче отворени дипломатическите канали на Путин и Лавров не се налага забрана за пътуване.

Заради нахлуването на Русия в Украйна, НАТО ще разположи още войски в Източна Европа в рамките на силите за бързо реагиране. Това също стана ясно след днешното извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители на страните членки.

 

 

"Съюзниците продължават подкрепата си за Украйна - военна и с друго оборудване", заяви генералният секретар на Йенс Столтенберг.

"Това е важна стъпка. Нека припомня, че единствените държавни лидери, които са санкционирани от Европейския съюз, са Башар Асад от Сирия, Александър Лукашенко от Беларус и сега Путин от Русия. Налагаме санкции и на лица от Беларус, които участват в руската военна агресия в Украйна:, заяви върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жосеп Борел.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.