Има достатъчно доказателства, че той е седнал зад волана дрогиран и е шофирал с твърде висока скорост, смятат от държавното обвинение

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков. Според обвинението има достатъчно доказателства, че той е седнал зад волана дрогиран и е шофирал с твърде висока скорост.

Експертизи доказали, че версията за употреба на паста и шот не е достоверна по медицински причини, твърдят прокурорите. Според лекари откритите в кръвта му кокаин, амфетамини и метаамфетамини няма как да попаднат там, ако са били приети орално.

Кристиан Николов е подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Разследването показа, че той е шофирал с два пъти по-висока от разрешенста скорост и не е направил опит да избегне инцидента. За умишлено причинена смърт на пътя законът предвижда най-малко 15 г. затвор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.