Снаряд паднал в града докато хората се опитвали да се евакуират

Тече втората седмица от войната в Украйна. Семейство с две деца е било убито при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът. Чуждестранни журналисти, които се криели от атаката, също потвърдиха смъртта на семейството.

Снаряд паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев. Според журналистите обстрелът е продължил, въпреки че е имало колона от стотици цивилни и автобуси, които ги чакат.

Общо 8 души са били убити при евакуацията. А това предизвика гневната реакция на украинския  президент Володимир Зеленски. 

11-И ДЕН ВОЙНА: Огънят в Украйна не спира, евакуацията – невъзможна (ОБЗОР)

Той каза, че неделя е бил ден за прошка, но окупаторите на страната му няма да получат такава.

"Семейство беше убито в Ирпен днес. Мъж, жена и двете им деца. Убити на пътя. Все едно са мишени на стрелбище. Убити, докато се опитваха да избягат, да се спасят. Колко семейства трябва да загинат в Украйна? Няма да простим. И няма да забравим. Ще намерим всеки мръсник, който стреля срещу нашите градове. Няма да има мир за него на земята, освен под нея", каза президентът на Украйна.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.