В много украински градове се чува вой на сирени за въздушна тревога

Атаките на руските сили в Украйна продължават, съобщиха от украинската армия във Facebook, предаде ДПА. Продължава настъплението към Киев, най-вече около северната част на украинската столица.

Рано тази сутрин в много украински градове се чува вой на сирени за въздушна тревога, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс. Сирените се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната.

Нов обстрел на летища, обсада и бомбардировки в Украйна (ОБЗОР)

Частната американска спътникова компания Максар (Maxar Technologies) посочи, че на сателитни кадри, разпространени вчера, се вижда, че руските военни части продължават да се разполагат все по-близо до Киев и извършват артилерийски обстрел по жилищни райони, информира Ройтерс. 

На кадри се виждат също така дълги колони с автомобили, с които хората се опитват да напуснат Киев, а на други кадри се виждат продължаващи пожари на летище Антонов.

Зеленски: Над 7 хиляди души са били евакуирани от украински градове в петък

В опит да блокират град Чернихов от югозапад руските части се стремят да превземат градовете Шестовится и Михайло-Коцюбинске, разположени на около 15 км разстояние от Чернихов, посочва ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че при обстрел е бил повреден важен водопровод близо до Чернихов, което означава , че градът с население 280 000 жители може да остане без вода.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА