Той зашлеви комика Крис Рок след шега по адрес на жена му

Академията за филмово изкуство на САЩ, която раздава Оскарите, заяви в изявление в понеделник, че осъжда шамара на Уил Смит срещу водещия Крис Рок на церемонията в неделя вечерта и е започнала официално разглеждане на инцидента.

„Академията осъжда действията на г-н Смит на снощното шоу. Официално започнахме преглед около инцидента и ще проучим по-нататъшни действия и последици в съответствие с нашия устав, стандарти за поведение и законите на Калифорния“, се казва в изявление.

Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на „Оскарите” (ВИДЕО)

Академията също така включи своя Кодекс на стандартите, който беше последно актуализиран през 2017 г. в резултат на движението #MeToo, което ограничава „физическия контакт, който е нежелан“ и изисква членовете да се отнасят с уважение към другите.

„Членовете на Академията трябва да проявяват подходящо професионално поведение при взаимодействието си с всички хора, които срещат във връзка с професионалните си роли, включително колеги, продуцентски персонал и други във филмовата общност“, гласи кодът. Той също така отбелязва, че всеки, който наруши тези действия, може да бъде подложен на спиране или изключване на членството си.

Може ли да отнемат "Оскара" на Уил Смит

Звездата от „Крал Ричард“ нахлу на сцената, след като Рок се пошегува с плешивостта на жена му Джейда Пинкет Смит, която е болна от алопеция. Той каза, че тя трябва да играе в продължението на "Редник Джейн” заради плешивата си глава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.