Според него промените в Закона за здравето ще влязат за разглеждане в пленарната зала в четвъртък

"Медицинското досие ще стане електронно, пациентът няма да е обвързан само с един личен лекар, но личните лекари няма да изчезнат. Всеки гражданин ще може да посети всеки личен лекар в страната. Онлайн ще се записват и часове. Идеята е общопрактикуващите лекари да са буфер, а пациентът да се свързва със специалнистите, от които има нужда - директно. Заплащането им ще бъде на база услуги, а не на брой записани пациенти". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Стою Стоев, депутат от "Продължаваме Промяната" и член на Здравната комисия в НС.

Антон Тонев: Вероятно личните лекари ще продължат да издават направления за PCR

Според него промените в Закона за здравето ще влязат за обсъждане в пленарната зала в четвъртък. "На 1 април ще отпадне извънредната епидемична обастановка - решението е взето на база на експертни мнения. При необходимост ще има възможност на регионално и на национално ниво да се въвеждат мерки. При драстично влошаване ще се наложи връщане на старите мерки. Маските остават силно препоръчителни", уточни Стоев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.