Как във Великотърновско приготвят великденската трапеза

Арбанаси е архитектурен резерват, познат у нас като място и за кулинарен туризъм. За вкусните традиции на днешния ден и как се приготвя най-крехкото агнешко, от дома си разказва овцевъдът Красимир Кирилов.

По думите му хубавото агнешко месо трябва да е бяло на цвят, а не червено, и да има мазнина по месото.

Как се пази вярата в условията на пандемия

Кулинарят разкрива тайната за соса, в който потапя парчетата агнешко месо за Великден – в него има сол, черен и червен пипер, девесил, джоджен, бира, олио, брашно и вода. Пекат месото в предварително напалена пещ, покрито с алуминиево фолио.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.