Президентът Зеленски даде необичайна пресконференция в метрото в Киев

Навръх Великден, Украйна брои убитите мирни хора в Одеса и Харков и други градове. Осем достигна броя на жертвите в жилищен блок в Одеса, ударен от крилата ракета. Сред убитите е момиченце на 3 месеца.

Президентът Зеленски даде необичайна пресконференция в метрото в Киев. Той каза, че страната ще прекрати преговорите за мир, ако Русия избие защитниците на Мариупол и проведе фалшив референдум в Херсон.

"Дали мирните преговори ще продължат е въпрос към другия Владимир. Към Путин. От срещи заради самите срещи няма смисъл. На Великден, най-важния празник за Украйна и за християните, седем ракети удариха Одеса. Седем. Ако Русия унищожи украинците в Мариупол, ако има още псевдореферендуми и псевдорепублики, Украйна ще се откаже от преговорния процес", посочи украинският президент Володимир Зеленски. 

На Великден се навършват точно 2 месеца, откакто Русия нападна съседната страна. Със самолети, ракети, танкове, кораби и артилерия Москва изби десетки хиляди украински войници и граждани. След което обяви, че украинците сами са си нанесли тези щети.

На този фон руския президент демонстрира религиозност. Той беше на църковна великденска служба в Москва, заедно с кмета на столицата.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова