Най-трудният избор е този на плочки в подходящи размери и десен

Душ зоната е мястото, където се наслаждаваме на любимите си СПА ритуали всеки ден. Там трябва да е красиво, да е комфортно, а удобствата да са навсякъде около нас. Необходимо е да изберем хубаво обзавеждане за баня, което да е не само качествено и адекватно спрямо наличната площ, но и модерно, лесно за поддръжка и употреба. За да оползотворим максимално ефективно пространството, е добре да направим предварителен план, който да следваме при покупката на плочки, аксесоари, санитария, осветление и прочее. 

Кои са най-важните акценти при обзавеждането на банята

Някои определят обособяването на стаята за къпане, като едно от най-сложните и отнемащи време начинания, към които трябва да подходим отговорно. Най-трудният избор е този на плочки в подходящи размери и десен. Препоръчително е да заложим на по-дребни за малки бани и на по-обемисти за душ зони с голяма квадратура, като същото важи и за тоалетната. По магазините има различни видове модели, сред които по-луксозни и някои доста бюджетни. 

Санитарията, мебелите и аксесоарите са също сред важните акценти, на които трябва да обърнем специално внимание при организирането на тази част от дома си, стаята за къпане. Крайната цел е да се сдобием с обзавеждане, което е удобно, красиво, модерно и износоустойчиво, а за щастие такова има в изобилие по магазините. Отделете време и открийте вашето. 

Обзавеждане за баняОбзавеждане за баня

Откъде да започнем, споделят от магазин, Gaudi DS

Суровият вид на душ зоната не е никак приятен, но той е и своеобразна възможност да демонстрираме дизайнерски умения и добър вкус. Ето с какво е добре да започнем при обзавеждането на банята: 

  • преценка на свободното място – това е изходната точка при обособяването на всяко едно помещение в дома ни, в това число и на банята. С колкото повече площ разполагаме, толкова повече варианти имаме на разположение; 

  • определяне на цветова гама и интериорен стил – тук всичко се свежда до индивидуалния ни вкус, както и до актуалните към момента тенденции. Когато имаме ясна представа как искаме да изглежда душ зоната, ще можем и да изберем по-лесно подходящите за нея продукти; 

  • проучване на пазара – това е важно, за да добием представа за актуалните цени, наличните предложения и магазините, в които се продава обзавеждане за душ зони; 

  • съставяне на списък с нужните артикули – плочки, тоалетна чиния, мивка с шкаф, огледало, аксесоари и други необходими неща, които трябва да присъстват в стаята за къпане. 

Имаме възможност да поръчаме необходимите продукти онлайн, като в интернет магазините ще попаднем на стотици идеи в снимки, от които да се възползваме.