Преди трите почивни дни хиляди хора тръгват на път

Засилен трафик в цялата страна. Преди трите почивни дни хиляди хора тръгват на път.  Екипите на КАТ са на терен. Всички налични технически средства ще следят за превишена скорост.

За да се облекчи трафикът на магистрала „Хемус"  към 17 часа бяха отворени две ленти за движение в посока Варна, като остана една към София. Интензивен е трафикът и на магистралите „Тракия” и Струма”. Освен за скорост, полицаите ще следят и за други нарушения.

„Екипите ще бъдат разположени по дължината на цялата ни територия. Основно ще се следи да няма движение в лентата за принудително спиране, неправилни изпреварвания на водачи, както и водачи с агресивно поведение на този етап”, заяви  Комисар Петър Соколов - началник на „Охранителна полиция”, ОДМВР – София.

„Има натоварване на магистрала „Тракия”. За тази цел сме подсигурили на наша територия четири екипа, както и полицейски служители, които на ротационен принцип обикалят в двете посоки, контролират движението и помагат там, където е необходимо”, добави той.

След четирите почивни дни за Великден стана ясно, че на пътя са били засечени над 300 пияни и повече от 65 дрогирани шофьори. Шофирайте внимателно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Росана Манева