Ще се търси виновен за срива след хакерската атака

Разпоредена е пълна проверка в „Български пощи”. Това заяви новият изпълнителен директор на държавното дружество Богдан Теофанидис в първото си интервю за NOVA след края на първия си работен ден.

Назначиха ново ръководство на „Български пощи”

Проверката цели да стане ясно трябва ли някой да понесе персонална отговорност заради немарливост, която е довела до пълния срив в дружеството след хакерската атака.

„Когато има препоръки, ако се окаже, че те не са спазвани, тогава може да влезем в хипотеза на персонална вина. Това, което мога да ви уверя е, че новото ръководство ще търси навсякъде. Дали е в сертификатите за сигурност, които са давани на „Български пощи”. Или е човешка грешка, немарливост, недофинансиране, може би, в много от случаите - всичко това подлежи на проверка, която ще бъде оповестена”, подчертава Теофанидис.

„Предвид тежката ситуация с атаката, първата цел на новото ръководство е да се справи максимално бързо с последствията от нея”, обеща новият директор на „Български пощи”.

Ексклузивното интервю на Глория Николова с Богдан Теофанидис гледайте в четвъртък в „Здравей, България”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.