За дългия път от личната болка, трудните дни и борбата срещу света - разказва екипът

За дългия път от личната болка, трудните дни и борбата срещу света до големите успехи по целия свят на една изживяна история, с кауза и послание - екипът на филма, удостоен с редица награди от фестивали по цял свят - "Жените наистина плачат".

"Струва ми се, че трябва да кажем "стоп" на някои неща. Не съм предполагала, че в мен е стаена една агресия. Всички имаме неща, които трябва да излязат от нас. Може да се каже, че това е една от най-трудните ми роли. Оголването и плачът е сила, дава ти увереност да не се страхуваш да бъдеш себе си", обясни режисьорът Весела Казакова. 

Сестра й - актрисата Биляна Казакова, от своя страна също е "преживяла" ролята си. "Спря ме една жена и ме попита дали може да ми зададе един въпрос. Попита ме дали наистина съм искала да се хвърля от балкона, дали е моя история. Аз казах "да", споделя тя.

Голямата им сестра Катя Казакова разкрива, че ролята я е накарала да се почувства свободна. "Казала съм каквото е трябвало. Физически сме по-силни вече, когато кажеш истината няма какво да те убива вътрешно", посочи тя. Нейната дъщеря, актрисата Ралица Стоянова също е преживяла катарзис след филма.

"Преди мислех, че най-силната стихия като движеща сила е любовта. Сега вече знам, че е истината", казва тя. 

Според режисьора Мина Милева е време жените в киното да си повярват. 

Искрените разговори гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.