Според депутата антикризисните мерки са плод на анализ, наблюдения и дискусии в коалицията и на експертно ниво

"Не мога да се съглася, че няма диалог в коалицията. Четирите партии целим едно и също - българският народа мине по-леко през кризите. Сматам, че на ниво експерти в парламента и комисии диалогът е много добър", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Александър Ракшиев от "Продължаваме промяната".

"Не смятам, че можем да търпим упреци, че не действаме по отношение действията на правителството на Бойко Борисов. Напрежението и упреците срещу нас са от началото. Но криза след криза ние продължаваме да работим и сме тук, правителството не е паднало. Основните обвинения и нападки идват от преди управляващите, които имат интерес да говорят така", каза още депутатът.

Александър Ракшиев заяви, че компенсациите от антикризисните мерки ще започнат да се получават от края на юни и хората ще започнат да усещат облекчение.

Относно компенсацията от 25 ст. за литър гориво за граждани, Ракшиев заяви, че проблемът е контролът и се обсъждат възможните варианти.

"Имаме общи виждания, мерките са плод на анализ, наблюдения и дискусии в коалицията и на експертно ниво", подчерта той.

"Леснообяснимо е, че намалява подкрепата за ПП, всеки който влезе в управлението търпи негативи, но е изненада късата памет на хората, които забравиха какво е било при управлението на ГЕРБ", изрази мнението си Ракшиев относно последните социологически проучвания

"Усилено се работи за правосъдната реформа, също и в КПКОНПИ. Трябва да се разбие монополът, изграден от управлението на ГЕРБ", подчерта той.

Александър Ракшиев се надява, че желанието да се работи в полза на българското общество ще надделее над партийните интереси в коалицията.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.