"Средствата по тези мерки са изчислени точно в рамките на два милиарда лева, заложени за актуализацията на бюджета", информира депутатът

"Предлаганият антикризисен пакет от мерки е безпрецедентен, на БСП това не костваше нищо", това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS Вяра Емилова, депутат от БСП.

"Много от социалните мерки вече са одобрени и ще бъдат заложени в предстоящото обсъждане на бюджета, това ще се разбере от всеки бълтарски гражданин. Увеличението на пенсиите с 20% е много добро решение", допълни тя.

"БСП не е била безгласна при обсъждането на мерките.Отпреди два месеца се водят разговори с всички наши коалиционни партньори. Доволни сме от и от мярката 0% ДДС на хляба, това ще се отрази на всеки български дом", смята социалистът.

Вяра Емилова е убедена, че дебат не липсва между коалиционните партньори в комисиите в парламента и на всички срещи на партньорите в управлението.

"Заложени са нови два милиарда лева при актуализацията на бюджета и средствата по тези мерки са изчислени точно в рамките на тези два милиарда лева", информира депутатът. 

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.