По-интензивни валежи се разразиха в следобедните часове

Поройни дъждове, гръмотевици и градушки обхванаха много райони на страната. По-интензивните валежи се разразиха в следобедните часове на съботния ден. Зрители на NOVA изпратиха видео от ледената стихия в Девинско. Градушка, с видим размер на орех, падна и около Велинград. Сигнали за краткотрайни, но интензивни валежи с градушка се появиха в социалните мрежи още от районите на Трънско, Гоцеделчевско и Смолянско.

Градушка почти колкото юмрук е паднала в района на Мадан. Снимки във Facebook показват размера на ледените късове от село Галище.

В рубриката ни „Моята новина” получихме видеа от падналата градушка в Златоград.

 

 

Зрители на NOVA съобщават за градушка с размер на орех и в Кирково.

По данни на портала blitzortung за последните 12 часа над Югоизточна Европа са паднали над 100 000 мълнии, като приблизително една пета от тях са били над България.

Над страната се движат няколко мощни купесто-дъждовни облачни системи. Междувременно наличната влага и сравнително високите дневни температури са причина за „раждането” на още клетки. Валежите ще продължат вечерта и през нощта, когато постепенно ще утихват. В неделя обаче процесите ще се активизират отново с очаквани гръмотевични бури с градушки в северозападната половина на България.

Изпращайте и вашите сигнали в рубриката „Моята новина”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.