35-годишният испанец ще срещне там германеца Александър Зверев

Една от живите легенди на тениса в днешно време Рафаел Надал отстрани в титаничен сблъсък защитаващия титлата си от "Ролан Гарос" и водач в ранглистата Новак Джокович (Сърбия) с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4) и за 15-и път в кариерата си ще играе на полуфинал.

35-годишният испанец ще срещне германеца Александър Зверев в последен етап преди финала. За успеха си над Джокович Надал трябваше да се бори 4 часа и 12 минути и срещата приключи в 2:15 часа българско време.

Джокович и Надал се изправят един срещу друг в четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

Надал ще опита да спечели 14-а титла в Париж, макар преди мача той да не беше фаворит в този епичен сблъсък. Но определено това беше нощта на Надал, въпреки че миналата година на полуфинал двамата отново се срещнаха и Джокович излезе победител. Така лидерът в ранглистата на АТР ще трябва още малко да почака, за да изравни постижението от 21 титли от Големия шлем, след като в началото на годината му беше отказан достъп в Австралия заради нарушаване на COVID-протоколи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА