Категорично бих подкрепил той да остане министър на спорта, сподели той

"Не трябва да допускаме тежка дестабилизация на държавата, което ще се случи, ако това правителство падне. Ще гласуваме против вота на недоверие. Може би е имало скрита договорка между ИТН и ГЕРБ, която постепенно се изпълняваше, за да се стигне до експертен кабинет, подкрепен от ГЕРБ и ДПС". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът Георги Георгиев, отцепил се от "Има такъв народ".

По думите му на този етап не е мислено за създаване на нова партия с лидер Радостин Василев. "Категорично бих подкрепил той да остане министър на спорта. Той започна да изпълнява програмата на ИТН. Не ни харесва формата на функциониране на парламентарната група. Не се приема, че нещо не е наред. Предполагам, че има и други, които не одобряват модела, въпросът е докъде е прагът на приемане на всеки", смята той. 

Според него е нужно да се намали агресията в политическия живот у нас. "В тотото има честни хора. Радостин спази закона, като назначи компетентни хора", обясни Георгиев. И допълни, че е възможно да се отцепят още хора, които са разочаровани, но може и групата да остане в този си състав. За него не Македония е причината за разпада на коалицията.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.