След вчерашния срамен дебат, втвърдихме позицията си, заяви лидерът на „Възраждане”

„След вчерашния срамен дебат не сме размислили, още повече втвърдихме позицията си, че този кабинет трябва максимално бързо да бъде пратен в историята, за да може България да излезе от политическата криза, в която беше вкарана с неадекватните и престъпни действия на това правителство”. Това заяви пред NOVA  лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Според него в дебата по вота на недоверие във вторник е имало срамни моменти.

„Няма да коментирам откровените лъжи, които бяха казани от министър-председателя и от зам.-министър-председателя и министър на финансите. Министърът на финансите си позволи да използва нецензурен език, това е храмът на демокрацията. Това беше последният пирон в ковчега на това правителство. Когато един човек се чувства безсилен, той прибягва до цинизми и насилие. Това вчера беше езиково насилие над демокрацията”, каза Костадинов.

„Смятам, че е крайно време да се сложи край на тази политическа агония. Да отидем на избори и българският народ да се произнесе”, заяви Костадинов.  

„Това ли е целта на управляващите? Да отвратят хората и утре да не отидат да гласуват? Да гласуват само 30%? Това ли е целта на управляващите?”, попита Костадинов.

Той не каза дали от „Възраждане” имат кандидатура за председател на НС. „Нашият план е да мине вота на недоверие. Не може да слагаш каруцата пред коня”, каза Костадинов. За избора на председател на НС имало 14-дневен срок. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.