Книга събира някои от най-китните места, които си струва да бъдат посетени

България е единствената държава, в която посрещането на първоюлския изгрев е празник. В негова чест ви предлагаме разходка из някои от най-интересните и вълшебни кътчета по нашето Черноморие.

„Най-красивите кътчета по Черноморието”. Тази книга на авторката Елена Иванова е събрала истории от 57 места, които всеки мечтател и авантюрист би мечтал да посети. Обиколката тръгва от най-северната точна на българския бряг – Дуранкулак, до най-южната – Резово.

"ДОТАМ И ОБРАТНО": Разходка до загадъчния Маслен нос край Приморско

Освен плажове, известни и не толкова, изданието показва и местности с културно-историческо значение, и природни забележителности.

Авторката отличи в личната си класация като най-романтично място на родното Черноморие нос Калиакра. Елена Иванова не пропусна да отбележи, че там всяка година текат археологически разкопки. Плаж „Листи”, който се намира южно от Синеморец, е най-дивото място за събиране на летен тен, според авторката на книгата. До него се стига само пеш, няма път, който да стига до там.

Бирата ни е скъпа, сянката - солена: Колко ще ни струва лятната почивка

Елена Иванова апелира всеки турист да пази природата като не изхвърля боклуците си на нерегламентирани места. Другото, за което тя призова, е когато посещаваме така наречените диви плажове, които обикновено са неохраняеми, да внимаваме при плажуването.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.