Това реши Софийският районен съд

Задържаните за стрелбата на детска площадка в „Студентски град”  в София остават зад решетките. Това реши Софийският районен съд, който откри достатъчно доказателства, че Виктор Митков и Методи Пешов са участвали в конфликта.

Още един задържан за стрелбата на детска площадка в „Студентски град”

В мотивите за решението си магистратите записаха, че е възможно те да извършат и ново престъпление, ако са на свобода. Според тях Митков, за който се предполага, че е стрелял в събота следобед с газов пистолет, може и да се укрие. По лична карта той не живее в София. Дошъл е на гости на Пешов, за да си търси и работа.

Пострадалият при стрелба в "Студентски град" е в болница

В жилището им са открити и още два пистолета, за които експертиза ще установи дали не са преправени от газови в бойни. Решението на съда не е окончателно.

Стрелба на детска площадка в София

„Употребата на оръжие и такова брутално нападение на хора, лица през светлата част на денонощието, чухте от съда, на детска площадка, съответно и пред свидетели, и пред наличието на толкова охранителни камери, е абсолютно недопустимо”, заяви Иво Боев - прокурор в Софийската районна прокуратура.

„Първопричина за инцидента е пострадалият. Той е предизвикал сбиването, обиждал е въпросните две приятелки на моя подзащитен”, обясни Николай Тодоров - адвокат на Виктор Митков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.