Вижте как изглеждат потрошените коли след катастрофата

Във вторник час преди полунощ в „Центъра за Спешна медицинска помощ“ е получен сигнал за тежка катастрофа. Към него тръгва екипът на д-р Йоанна Минкова и парамедикът Илиан Павпов.

„Не бях първия човек. Преди нас имаше Пожарна, полиция и, мисля, прокуратура. Бях с моя колега парамедик Илиян. Първа беше нашата линейка, получихме сигнал в 11,08. Пристигнахме за 4-5 минути. Първата гледка беше на автомобилите, раздробени на пътя", разказа доктор Минкова.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТ КОЛИТЕ ОТ КАТАСТРОФАТА

Колегата ѝ допулва, че са стигнали скоростно и са видели нещо ужасно. "За съжаление не успяхме да помогнем на пострадалите момичета". Те са на възраст на екипа от ЦСМП. Той само ргистрира смъртта им. "Имаше един оцелял, който беше почти невредим - шофьор на такси, без сериозни травми".

„Това нещо остава с теб за жял живот. Няма как да се бяга. Затова ЦСМП е короната в перлата на спешната медицина – показва ти как да помагаш, как да се бориш, въпреки емоциите и ти показва как да жвееш с тях“, казва парамедикът.

„Всеки трябва да има самосъзнанието, че при някакъв тип невнимание или подценяване на ситуация за секунди може да стане както убиец, така и жертва“, посочва Йоанна Минкова.

На този фон от От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики има опасност да бъдат увредени, укрити и дори да изчезнат. Причната е, че джипът на Георги Семерджиев и таксиметровия автомобил са оставени на улицата със свободен достъп.

Диана Русинова от центъра коментира: „Не мога да си обясня това. За първи път попадам на ситуация, при която автомобилът е зарязан тук на улицата при толкова притеснителен случай. Ние бяхме силно учудени, дойдохме лично да проверим".

Според нея въпросите трябва да се отправят към разследващите, а тя се надява да няма умисъл и да не е възможно някой да вземе нещо. „От три ни вали дъжд и ако е имало някакви улики, които са важни и те не са взети при първия и втория оглед и се налага трети оглед, те няма как да бъдат извлечение вече“, категорична е Русинова.

Според нея това говори за лиспа на държавна политика. Русинова призова да се изготвят ясна методика и протоколи как се действа при такива случаи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.