Двамата се изправят един срещу друг в горещ сблъсък за титлата на "Ол Ингланд Клъб"

Новак Джокович и Ник Кирьос се разбраха да вечерят заедно след финала на "Уимбълдън" в неделя, като шампионът ще плати сметката. Двамата се изправят един срещу друг в горещ сблъсък за титлата на "Ол Ингланд Клъб", като сърбинът се бори за седми трофей от Откритото на Великобритания, а австралиецът е на първия си финал в турнирите от Големия шлем.

Рибакина победи Жабер и триумфира с титлата на "Уимбълдън"

По време на Instagram чат двете звезди, които преди попадаха в словесни престрелки един с друг, уговориха своята среща. Двамата се срещнали първоначално на тренировка, а след това разговаряли в социалните мрежи: „Отне ти пет години, за да кажеш нещо хубаво за мен“, казал Джокович, на което Кирьос отвърнал така: „Но те защитих, когато имаше нужда“. Сърбинът отговорил с: „Да, оценявам това“, а Кирьос попитал обратно: „Сега приятели ли сме?“.

Кирьос застава на пътя на Джокович към седма титла от "Уимбълдън"

Впоследствие Джокера направил предложението да се срещнат. „Ако ме каниш за питие или на вечеря, приемам. П.С. – победителят утре (неделя) плаща сметката“, а Кирьос му отговорил с: „Дадено, нека отидем в нощен клуб и да откачим“. Последният коментар може да бъде тълкуван като препратка към нощния клуб в Белград, от където се появиха снимки в средата на пандемията от коронавирус, на които Джокович танцува гол до кръста. По време на онзи период австралиецът беше доста критичен към бившия номер 1 в света за организирането на демонстративния турнир Адрия Тур, обвинявайки го в „липсвата на лидерство и човещина“. Ноле не му остана длъжен, казвайки следното: „Извън корта, не изпитвам уважение към него, ако трябва да бъда честен“.

Надал надви Фриц в пет сета и се класира за полуфиналите на "Уимбълдън"

Въпреки това, Кирьос бе един от малкото тенисисти, които изразиха подкрепата си към сърбина в сагата с депортацията му от Австралия през януари, свързана с ваксинационния му статут. „Определено сме по-близки сега, което е странно“, каза противоречивият австралиец миналата седмица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.