Вижте без какво не могат работещите на бюро

С настъпването на дигиталната ера всички очакваха да настъпи краят на “аналоговия” офис и неговите кламери, химикалки, лепящи листчета и най-различни други канцеларски материали.

Истината е, че реалните офис консумативи са всеки така нужни. Много хора мислят и учат по-добре, ако си записват в тефтер, договорите все още се печатат на истинска хартия, за да има физически архив, а и на човек винаги му трябва лист и химикалка, за да си запише идея.

И за да не спира креативността в офиса, ето кои са канцеларските материали от първа необходимост:

Копирна хартия

Няма ли копирна хартия, работата спира. Не могат да се отпечатват нито договорите, нито резюметата от срещата, нито предложенията за клиентите.

Най-добре е да се поръчва копирна хартия на едро - не само заради по-ниската цена, но и заради големите количества. Така със сигурност принтерът винаги ще има консуматив.

Лепящи листчета

Най-лесният начин да се остави бележка на колега, да се маркира важен пасаж от договор или да се запише телефонен номер е да се използват лепящи листчета. Затова не се изненадвайте, ако видите в офиса осеяни с жълти, розови или сини лепящи листчета монитори, бюра и дори кафе машината.

Те са най-бързият начин за комуникация между колеги от различни смени или сам със себе си, ако човек упорито забравя да проверява дневния отчет, например.

Кламери и телбод

Представете си свят, в който да няма с какво да закрепите две страници една за друга и никой документ да не стига цял до получателя си. Немислимо, нали! Именно защото не желаели да живеят в такъв свят, изобретателите от 19 век дълго време се опитвали да стигнат до кламера и телбога. В крайна сметка светът е запомнил, че кламерът е изобретен от норвежец, а първият телбод е патентован от американец.

Кламерът е толкова популярен символ на офисния живот, че се е превърнал и в дигитална иконка за прикачването на документи.

Баджове и ключодържатели

Едни немного популярни, но всъщност необходими канцеларски материали са баджовете и ключодържателите. Без значение дали организирате нетуъркинг събитие, на което е добре всеки да знае името и компанията на другите гости или държите на доброто обслужване на клиентите си, табелките с името на служителите или т.нар баджове са абсолютно необходим канцеларски материал.

Колкото до ключодържателите, за тях ще са ви признателни всички онези ваши служители - от счетоводството до складовите отговорници, чиято работа е свързана с ежедневно заключване и отключване на чекмеджета, шкафове и кантонерки.

Малките ключодържатели с цветни табелки са най-лесният начин да се организира тази част от офисната работа.

Като цяло зареждането на офиса с канцеларски материали е неотменима част от повишаване на продуктивността и удовлетвореността на служителите и показва грижата на мениджмънта към ежедневния офисен живот и работа на екипа.