Според него всеки от независимите сам ще прецени дали да подкрепи ново правителство

"Не бих гласувал за кабинет, в който Гроздан Караджов е кандидат за министър. Ще се водя от състава на правителството, когато решавам дали да го подкрепя. Бих подкрепил правителство с експерти от ИТН". Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS независимият депутат Николай Радулов, напуснал групата на "Има такъв народ".

Според него всеки от независимите сам ще прецени дали да подкрепи ново правителство. "Ще ми се новият закон за КПКОНПИ да има поправка, която да позволява на структури, противодействащи на корупцията, да заработят отново - например в ГДБОП. Не ми се иска с корупцията да се бори едно централизирано звено", обясни той. 

Георги Георгиев: Отцепилите се от ИТН ще гласуваме против нов кабинет с тях

Николай Радулов каза още, че би подкрепил Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. "Прокуратурата спира всяко нормално действие на МВР", посочи Радулов.

Той потвърди, че с Радостин Василев ще създадат гражданско движение, обединено около няколко централни точки в полза на страната - борба с корупцията, силни служби, повишаване на сигурността. "Има много хора от ИТН, които се обаждат и искат да дойдат при нас. Възможна е коалиция с ПП, но това още не е коментирано", заяви Радулов.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.