Според депутата в момента проблемът е не цената на газа, а че няма газ

"Законопроектът е с изключително много слаби моменти в него. Ще е огромен минус в борбата с корупцията, ако се приеме в този вид". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът Цончо Ганев от "Възраждане" по повод Антикорупционния закон, който се гледа в НС. Те ще предложат промени между първо и второ четене, тъй като по думите му такъв закон трябва да се приеме с нужните реформи.

Ганев коментира ситуацията с липсата на предс. на КЕВР след решението на КС така: "Това е поредното доказателство за правната и професионална немощ на ПП”. Той припомни, че когато е бил избиран отстранения вече Тодоров, от „Възраждане” са предупредили, че изборът е недопустим заради ред процедурни нарушения. „Това е поредният път, в който ПП потъпкват целенасочено Конституцията”, посочи депутатът.

СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА КС: Колко време ще остане на поста си шефът на КЕВР (ОБЗОР)

Според Ганев веднага, по най-бързия начин, още в понеделник - вторник трябва да се свикат извънредни ресорни комисии. „ПП нищо не правят по тази тема. Няма никакви конкретни действия. Тук не е важна личността, а че е дин от най-важните регулаторни органи остава без човек, който да подписва документите”, категоричен бе той.

Днес ще се обсъжда доклада за нарушените доставки на газа, съобщи депутатът. „Този доклад е съкрушителен и според мен трябва да отиде в прокуратурата”, подчерта Ганев. Според него проблемът в момента не е цената на газа, а че няма газ.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.