Вследствие на дъждовете в Пакистан за разрушени над 3 хиляди жилищни сгради

Броят на загиналите при мусонните наводнения в Пакистан от средата на юни достигна 238 души, а броят на ранените е 187. Това съобщава вестник "Business Recorder", позовавайки се на националния орган за управление на бедствия.

Нараства броят на загиналите от наводнения в Иран (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него до момента в цялата страна са "разрушени 3374 жилищни сгради, 2365 от тях са частично повредени, а 1009 са изравнени със земята".

В югозападната провинция Белуджистан броят на жертвите е най-голям - 75. В Пенджаб има 55 смъртни случая, в Синд - 48, а в Хайбер-Пахтунхва - 47. 

НАВОДНЕНИЕ В МАНХАТЪН: Вода до раменете по улиците на Ню Йорк (ВИДЕО)

„Правителството не предприе никакви стъпки, дори след като се разбра, че ще има извънредни дъждове. Те не донесоха предпазни средства, никакви помпени машини. Хората все още трябва да ходят на работа. Всички са обезпокоени, защото все още вали силно. Бог знае какво ще стане“, разказват жителите на град Карачи. Карачи е град в Южен Пакистан, център на провинция Синд. Разположен е на брега на Арабско море, северозападно от устието на река Инд.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.