Националният съвет на социалистите ще се събере с въпрос - дали левицата да върне празна папката на президента Румен Радев, или да предложи кабинет

БСП решава каква ще е съдбата на третия мандат в рамките на 47-то Народно събрание. Националният съвет на социалистите ще решава дали левицата да върне празна папката на президента Румен Радев, или да предложи кабинет. В следобедните часове партийният актив започна да се събира на „Позитано” 20.

Широкото ръководство на партията избира между два варианта за действие, стана ясно вчера след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. От „Позитано“ 20 не разкриха какви са опциите, но посочиха, че те са хоризонт до края на работната седмица. Това означава, че БСП ще задържи третия проучвателен мандат до петък.

Решението на левицата е на фона на напрежението между партиите, които доскоро преговаряха за общо управление, което се създаде след запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България" и последващото решение на „Има такъв народ“ да излезе от преговорите. 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.