Иван Димитров заяви, че няма причина партията му да се извинява на ИТН

"Не сме казали нищо обидно за ИТН, имахме много добър диалог. Те са си търсили повод да прекратят преговорите за кабинет. Хора, които не са постигнали нищо, решиха, че личното им его е над интересите на държавата и обществото. Това коментира депутатът от "Демократична България" Иван Димитров в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Изтекъл запис показва какво се случва зад кулисите на преговорите за кабинет (ВИДЕО)

Той не вижда основание ДБ да се извинява на ИТН. "Винаги сме били последователни. За последните 6 месеца ние и БСП успяхме да направим повече от целия си период на съществуване преди това", смята той. И допълни, че на предстоящите избори ДБ може да се коалира, но не защото иначе няма да влезе в парламента.

Балабанов: Няма вариант ИТН да се върне на масата за преговори

"Няма проблем да излезем на избори сами, просто електоратът и идеите на ПП съвпадат с нашите. Затова коалиция е един от вариантите, който ще бъде обсъден", обясни Димитров.

По думите му все още е възможно главният прокурор Иван Гешев да бъде свален от поста си. "Той е една недосегаема фигура. Закриването на спецправосъдието и законопроектът на КПКОНПИ показват, че свършихме работа. Това е началото на съдебната реформа", смята Димитров. 

Терзийски: Фалшиви герои с фалшиви обещания създадоха фалшив скандал

Вижте пълния запис от заседанието на ПГ на “Демократична България” (ВИДЕО)

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.