Този продукт е създаден и тестван в лаборатории за микроогранизми, които гарантират висок стандарт на качество и безопасност

Магнезиевият хелат е натурална хранителна добавка, подходяща за вегани и вегетарианци, тъй като не е направена от животниски съставки. Този продукт е създаден и тестван в лаборатории за микроогранизми, които гарантират висок стандарт на качество и безопасност. Магнезият е един от основните минерали в човешкото тяло, които имат ключова роля за протичането на процесите в огранизма. Той оказва благоприятно влияние върху функционирането на нервната система като понижава нивото на стрес и умора. Също така магнезият е полезен и за зъбите, костната система, влияе благорпиятно и на мускулатурата като предотвратява появата на крампи и схващания или пък ги облекчава.. Капсулите набавят нужното количество магнезий на организма, клетките му бързо го усвояват без да се появяват странични ефекти.

Какъв магнезий да си купя?

Магнезият в органично състояние не се усвоява лесно от организма и няма висока ефективност, затова винаги се комбинира с друго вещество, която да улеснява усвояването му. Най-лесно това се случва при процесът хелация – свързване на молекува и минерал.  Магнезиевия хелат е комбинация от магнезий и определена аминокиселина със съдържание на азот. Този продукт се усвоява бързо и ефективно от организма без появата на стомашни раздразнения и други странични ефекти.

Цинкът е друг много важен за човешкото тяло минерал. Формата под която го приемаме е от голямо значение, тъй като организма не може да усвои всички цинкови съединения и това довежда до стомашни раздразнения. Органичните цинкови съединения влияят най-благоприятно на организма за разлика от цинковия оксид. Капсулите с ентерично покритие са продукт, който гарантира предпазването на стомаха и усвояването му става бързо и лесно. Цинкът е важен за организма защото спомага за създаване и укрепване на имунитета, помага на здравето при проблеми с щитовидната жлеза възстановява хормоналния баланс и е важен за здравето на косата, кожата и ноктите.

Селенът има противовъзпалително и имуностимулиращо действие. Организмът не изисква прием на голямо количество селен, а дори много малко, но функциите му са от голямо значение за черния дроб, бъбрезите, щитовидната жлеза, а също и предпазва от появата на хронични, онкологични или сърдечно-съдови заболявания.

Основните минерали, от които се нуждае човешкото тяло, са 7 – магнезий, цинк и селен, желязо, калций и йод. Тъй като те имат жизненоважна роля в нашето здраве, а тялото ни не винаги е в състояние да го съхранява и да ни опазва здрави. Затова приемът на витамини и минерали е от ключово значение, за да се чувстваме добре. Магнезият и цинкът, когато се приемат заедно и в правилните дози, работят взаимно в полза на нашия организъм. Цинкът спомага на организма да усвои по-лесно магнезия, а магнезият позволява на тялото да регулира нивата на цинк. За по-добро влияние върху процесите на организма, можете да комбинирате цинк и селен например с витамин А, Е или Ц. Ползите от приема на цинк и селен в комбинация с магнезий, доказано защитават имунната система, влияят благоприятно при изпълнението на основните процеси в огранизма и ни гарантират добро и крепко здраве. Тяхната обща функция укрепва тялото - от кожата, косата и ноктите до костите и нервната система.