Никола Стоянов представи екипа и приоритетите на министерството

В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са уволнени 72 души. Това е над 10% от целия екип, средно по 10 души на месец. В публичните предприятия от 18 дружества , в 14 са сменени всички или голяма част от управителните съвети. Огромната част от хората са били с конкурс и с мандат години напред. Всички новоназначени са без конкурс. Това заяви по време на брифинг служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Днес той представи екипа и приоритетите на министерството. Зам-.министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации, уточни Стоянов.

„В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че МИ беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства”, каза още министърът. И поясни, че бизнесът в България е изправен пред тежки дни. „Всички оставащи „топли дни” трябва да бъдат разумно използвани.

Той поясни и какви ще бъдат част от задачите на Министерството на икономиката, а именно да стане ясно колко предприятия използват газ, контролиране на спекулата на цените у нас, следене на язовирите и др.

„Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан”, уточни Стоянов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.